2021-04-22
1970 瀏覽
前日,同男友以及2位舊同事去北京樓食晚飯,點左個北京填鴨、小龍包、霸王雞丁,炒年糕同炒麵,個北京填鴨同小龍包都ok好食,系個小龍包皮厚左d,而個霸王雞丁,d粉仲厚過d雞肉,完全食吾到雞味,吾咬開一半睇,真系以為得d炸粉,炒年糕同炒麵2個完全一樣味😂😂最到系食濟,但吾系飽囉,跟住我手多多望下餐牌,見到有我鍾意食既拔絲香蕉想食,但同行人都話走了,唯有等下次再去食。到今晚我同男友特登為了我2天心掛掛既拔絲香蕉,所以再黎食晚餐,甘無理由一嗌就嗌甜品,食完甜品就走,所以都叫左d餸食,原先想叫剁椒蒸魚,但佢無,甘我地叫左京蔥牛肉,另外仲叫小龍包、韭黃炒麵、炸菜肉碎叉子包,我同男友一致認為仲衰過前日食,個京蔥牛肉、炒麵、炸菜肉碎,3個都完全淡味都好似冇落咁鹽咁,我地又吾想浪費食物,唯有問職員拎潮州辣椒油撈黎食,d炒麵仲有有濃哂既鑊籮味!到最後真系頂吾住,就嗌我一心想食既拔絲香蕉,還好沒令我太失望,我都跟男友說,下次唯有找其他有拔絲香蕉的地方食啦,除非真系搵吾到,就黎尼度食個拔絲香蕉就走啦。因為真系食到頂吾順,即場打尼篇食評,d相都系食到一半影。我同男友吾系食餸飽,系一食一啖飲一啖茶,飲到飽哂。