2017-04-25
平時dinner來食拉麵就食得多(3次算唔算多?),lunch食沾麵就第一次,所以要同大家share下。11:55am未開門已經有人排隊等,12:03pm就放人入去啦~(遲咗3分鐘喎) 平時夜晚拉麵有四種,lunch沾麵就得三種,我要左黑芝麻味,老公就要蕃茄海蝦味。另外沾麵有得揀凍定熱,我哋叫晒兩種試吓。個黑芝麻湯好香,一上枱熱辣辣香噴噴,我食熱麵,沾熱湯,會比較軟(我個人喜歡較軟的麵),個湯食落唔算濃,聞落好香但食落冇乜芝麻味⋯ 有點失望!至於番茄海蝦味就正好多!雖然個湯主要係番茄味重,再加啲櫻花蝦,味道好濃郁,蕃茄味酸酸地,個湯就咁飲都得!老公食凍麵,食落就彈牙d, 但食到一半個湯就凍左,不過唔緊要,因為台風有熱石幫客人熱返個湯 總結,我會推介番茄海蝦湯配熱麵。不過,我覺得都係普通拉麵好食啲。而旺角同荃灣兩間分店,我首選都係荃灣店!因為荃灣店嘅水準好好,每次食都好好味,旺角店就有啲參差。
黑芝麻沾麵
蕃茄海蝦沾麵