2016-12-08 1363 瀏覽
原來東涌個food court 無咗,諗住隨便食下都唔得,因為嗰幾間連鎖餐廳都大排長龍,所以就走咗去海濱海堤灣畔,印象中嗰度有幾間餐廳。睇下門口menu 就揀咗呢間Curry lounge,坐低睇下 OpenRice 嘅推介,點知無Listing,原來呢間餐廳新開咗半個月咋!成個menu 都係食物嘅專有名,佢有少少解說用咩材料同點整。老闆 Waiters 都係印度人,似乎我地黎咗間由印度人主理嘅餐廳。比較少食印度菜,喺Google 幫手下就叫咗幾樣野。第一款係Prawns Chill,佢有少少辣但係同啲配合得好好,唔會辣到要係咁飲水,但係又吊到蝦嘅鮮味!第二款係Chicken Masala,啲雞係足料,食得出有雞嘅唔同部位,鍾意滑嘅就食肶位啦~ 雞胸啖啖肉又愛不釋手!仲有,啲咖哩勁香!叫咗份 Cheese Naan,芝士味唔算重,就咁食就夠煙韌,配埋個過咖哩就真係不得了!估唔到無心插柳都搵到間好餐廳!如果下次黎到東涌就有好野食喇!
2016-12-04