2021-04-30
疫情關係已經一年有多無得飛,好掛住歐洲,於是今日出開銅鑼灣就順便搵下有咩西餐食下。見到呢間有好多都啱食又符合要求的菜式,一開門6點我地就去咗啦! 咁早食飯有個好處,就係無乜人,可以聽住音樂傾下計飲杯野,都算有少少歐洲的感覺。我地叫咗Coffee Tonic 同埋 Pineapple ginger beer,Cheers! ,連同Green Salad一齊食做appetizer,十分開胃,特別鍾意salad上的黑醋,酸酸甜甜,好清新!之後我地再試咗buffalo wings,housemade的BBQ sauce好惹味,雞翼亦都燒得好juicy;另外又叫咗Arancini,入面其實係有parma ham的risotto,好特別! 炸咗之後連同mayo一齊食,好香濃,外脆內軟,有啲似食緊西班牙的croquette,推介!前菜份量都唔少,食完已經有啲飽。之後主菜就叫咗Grilled Striploin 同埋 Porcini Mezzelune。Striploin煎得香脆,切開有大量肉汁,肉味亦都好香濃,而且份量好多! 十分欣賞配菜,一啲都唔馬虎,每一份都seasoned得好好又新鮮,唔會係一
前菜份量都唔少,食完已經有啲飽。之後主菜就叫咗Grilled Striploin 同埋 Porcini Mezzelune。Striploin煎得香脆,切開有大量肉汁,肉味亦都好香濃,而且份量好多! 十分欣賞配菜,一啲都唔馬虎,每一份都seasoned得好好又新鮮,唔會係一早整定已經老哂的蔬菜!
另外的黑松露意大利餃,話明要解鄉愁所以唔叫意粉反而叫mezzelune比較有特色的主菜。每一件的意大利餃都煮得剛好,外皮依然有咬口,唔會太厚;咬開就係充滿黑松露香氣的餡料,平均地分佈係每一啖,唔會過多或過少;外面的醬汁蘑菇,令到口感更加豐富;芝士再加上truffle oil,更加香滑!!
今餐係好滿意的意大利加美式晚餐,一定會再嚟!