2016-02-03
好耐之前就食過呢間韓式雪糕鯛魚燒,但係覺得好差個魚又淋,啲雪糕又好快溶嗰次之後都無再食過,聽閒轉咗手,所以我決定俾多次機會佢我覺得現家多咗好多款唔同嘅味道,其實我好想試醉鯛(因為我一個酒鬼)可惜同行嘅人都唔係好想要酒味 所以唯有嗌番大熱嘅抹茶~啱啱食完飯都唔係太肚餓,係想食下甜品姐,所以叫咗兩條魚黎share其中一條就係呢個Dark 鯛X土豪金,上面有抹茶雪糕,而下面就係黑色嘅朱古力鯛魚燒,表面仲要好豪爽咁鋪上一片食用金萡 睇落非常有霸氣味道上,我100%真心覺得係有好大嘅進步,鯛魚燒攤凍咗之後,無咁容易變淋,反而仲好脆身抹茶雪糕都好濃抹茶味,唔會太過苦澀,食到條尾到,仲有Valrhona朱古力餡餅!!!另外一隻就係抹茶X土豪金,原味嘅鯛魚燒配紅豆餡,再有濃味嘅抹茶雪糕,超正最後又係霸氣地鋪塊食用金萡,太過豪氣喇~~~最後同兩隻豪氣鯛影番張靚相先~~~下次我一定要試下隻醉鯛先得!!
嗰次之後都無再食過,聽閒轉咗手,所以我決定俾多次機會佢 我覺得現家多咗好多款唔同嘅味道,其實我好想試醉鯛(因為我一個酒鬼)可惜同行嘅人都唔係好想要酒味 所以唯有嗌番大熱嘅抹茶~
下次我一定要試下隻醉鯛先得!!