2021-11-02 71 瀏覽
又係聽完電台介紹心思思想試吓佢個all day pie. 係呀你冇聽錯,係all day pie 🥧 唔係all day breakfast 🍳 咁啱我有本身又對all day breakfast 唔係太有好感,又真係對pie 類情有獨鍾,所以⋯對全日早餐冇乜好感最大原因係佢個出水大啡菇累事囉,另外有啲餐廳會用大嘅蕃茄切片又係出事嘅,搞到成碟野一攤水😫。來來去去都係加啲腸加啲煙肉加隻蛋好似普通到我都識煮咁,但係又收成百幾蚊喎😔係其中有一間我特別有印象嘅係佢加咗一個自家製焗薯蓉,非常好味😋不過今日試呢個all day pie就更加令到我喜出望外😘諗到用呢個名已經特別啦同埋佢用咗我最喜愛嘅酥皮,入面就係包左大部份all day breakfast會有嘅材料, 包括茄汁豆/腸仔/煙肉(雖然入面嘅腸仔同煙肉煎得唔夠香脆,但係佢都埋啲茄汁豆一齊焗所以都係意料之內)最估唔到係茄汁豆加咗入去一齊焗令到佢啲豆變成豆蓉咁樣,夾埋個酥皮一齊食原來可以咁夾㗎!😍上面仲放左一隻煎到同個pie一樣size嘅荷包蛋 🙃由於係即叫即焗,製作需時都在所難免嘢飲相對來講就冇乜特別啦,不過喺平常嘅拉花latte裏面我就揀
又係聽完電台介紹心思思想試吓佢個all day pie.

不過今日試呢個all day pie就更加令到我喜出望外😘
由於係即叫即焗,製作需時都在所難免

嘢飲相對來講就冇乜特別啦,不過喺平常嘅拉花latte裏面我就揀咗一杯expresso Tonic , 算係響打卡位加多少少分啦!

其實佢另外仲有個蘑菇批都係推介嘅,仲有佢嘅甜品monchi 其實都好想試, 唯有留返下次啦

唯獨係錯位嗰度有啲唔舒服囉,張枱太矮,食嘢好唔方便。
Expresso tonic
All  day  pie