2019-02-01 715 瀏覽
之前一直在不同platform上 看到好多kikusan roll的相片,見賣相幾靚,就決定今日到中環試試。我們點了kikusan roll,千層豬扒擔擔麵,豚角野菜湯咖哩飯。kikusan roll幾抵食,$78有吞拿魚海膽以及三文魚子,而質素都算唔錯,對得起個價錢。豚角野菜湯咖哩飯幾有驚喜,野菜有茄子南瓜蓮藕苦瓜秋葵等等,咬落去仲係爽脆,唔會淋哂。但個豚角就有啲硬,如果可以再淋啲會更好。個湯咖哩比一般的辣,但味道幾好,我地食哂成碗飯。相比之下,千層豬扒擔擔麵就差左少少,豬扒的確係有好多層,但唔脆,擔擔麵湯底亦唔夠花生味。Overall嚟講,係置地用呢個價錢食到呢餐飯算係好抵,座位之間又唔太逼,環境都幾好,適合與朋友短聚聊天。

個湯咖哩比一般的辣,但味道幾好,我地食哂成碗飯。

2019-01-12