2009-12-26
一直都知道坑口村有間牛扒屋頗出名,所以男友就建議平安夜去一試。未去之前係Openrice睇食評話Lardos "食物一流,服務九流",其實令到我地又想試,但同時又真係有d抗拒。我地Book左8點半枱,其實8點20分已經去到。之前見到食評有人講話Book8點半,早去到都要等夠鐘先比你入去(Even入面係有枱),我地今次絕對冇呢回事發生喎!一去到,佢地已經安排我地就坐。亦都有食評話d侍應服務態度好差,但今次我又覺得OK喎!間餐廳主要有三個侍應,兩女一男,機本上三個都幾好禮貌,都有笑容呀,唔係想像中甘差!另外一樣就係好多人話Lardos冇水提供,想飲就一係飲tape water,一係就比$38 order 佢地既Sparkling water 或者Mineral water。但出奇地,今次竟然有水喎!我地冇問,d 侍應都自己拎比我地!真係令我地好surprise!我地今晚試左個Crab cake,同兩個牛扒,US 12oz Sirloin Steak 同 US 8oz Rib Eye Steak。d 配菜真係好豐富,好好味!反而我覺得d牛扒一般。男友既Sirloin Steak要medium
我地今晚試左個Crab cake,同兩個牛扒,US 12oz Sirloin Steak 同 US 8oz Rib Eye Steak。d 配菜真係好豐富,好好味!反而我覺得d牛扒一般。男友既Sirloin Steak要medium都OK,但我既Rib Eye Steak要7成,煮到好似9成甘。不過都係覺得d牛扒真係冇想像中甘好味而有d失望呀!不過整體而言,都覺得值得一試。