2015-05-18 3574 瀏覽
韓風帶既左一輪食韓國菜既潮流,School Food剛進駐Times Square既時候,要食餐晚餐就要等上一個幾鐘,但隨住分店越黎越多,候餐時間快左好多。第n次黎食,好快有點左烏卒卒、卡邦尼年糕、韓式炸雞 share食。先講烏卒卒,我諗大家黎到School Food都必叫烏卒卒,依款新穎韓菜,除左黑卒卒既外表,仲有魷魚係中間,食落除左有口感,亦非常有驚喜,難怪會令人一試再試。之後係卡邦尼年糕,年糕係採用左韓式,而卡邦尼就係意式,兩者混合確實好有新鮮感,有別於韓國的辣炒年糕。而韓式炸雞,食落非常重肥肓,肥肓比例好多,都唔知係食緊雞定肥肓,可能我依次只係個別例子,但我唔再食。下次黎會食番飯或麵類!

下次黎會食番飯或麵類!
2015-04-28
30 分鐘 (堂食)