2023-06-14 190 瀏覽
烏溪沙嘅餐廳唔多,最近開左間新餐廳,終是決定去試下。雖然係新開,但午市已經多食客,但餐廳都大,好多位,所以都唔需要坐得迫。環境唔錯,餐廳可望到屋苑嘅綠化地帶,感覺舒適。餐牌可見大量選擇,亦可自由加配小食&飲品,粉麵類有魚蛋、肉丸、豬手、餃子等等,煲仔麵就以牛類為主。揀左崩沙牛腩煲仔麵&樂園四寶丸幼麵,飲品就照舊凍檸茶少甜。飲品正常水準,四寶丸包括魚蛋、魚糕、肉丸,魚皮餃,魚蛋魚糕彈牙,有口感,幼麵夠爽,有嚼勁,湯底清甜,亦可加辣醬調味。崩沙牛腩煲仔麵上台時夠熱,d汁仲滾緊,配上蔥花係面,賣相吸引。鍋嘅溫度控制得好,食到最好一啖都仲熱,麵底係爽公仔麵,唔會太軟。牛腩嘅肉質鮮嫩多汁,有濃郁嘅肉香,調味恰到好處,唔會太鹹亦唔會太淡。