1K
2007-08-20 240 瀏覽
父親大人生日,老媽子吩咐落一定要食片皮鴨,仲要唔可以太貴,佢又唔鍾意鹿嗚春呢類舊式酒家,最後揀左黎呢度,貪佢隻招牌片皮鴨同埋有半價套餐(原價$1600)。一坐低竟然話片皮鴨已賣哂,正當家姐同肥外甥發完惡想走人時,又話原來有留到比我地,呢個世界真係欺善怕惡…我地懷疑逢親叫半價餐的佢地都會話片皮鴨賣哂。招牌片皮鴨肉質算嫩,皮亦香口,伴吃的麵包皮厚得多軟熟,整體上ok。雞湯翅內含少量排翅,用料不算劣。冷拼盤有青瓜、海及牛,味道一般,但牛被雪至過份冰涷。其他菜式味道都唔錯,炒蝦仁夠爽口、奶油津白亦嫩、鮮肉餃子皮軟餡鮮、鼠子魚酸味突出,眾人都說好,吃到尾聲,哥哥突然發現有一大隻烏蠅被淹在獻汁內,向侍應投訢,她立即向我們道嫌,兼主動送了我們一盤焗西米布甸,雖然麻麻哋好吃,不夠乾身,蓮蓉又超甜。Service、環境同衛生都麻麻,即使味道OK都唔會再嚟。懶惰的P字

Service、環境同衛生都麻麻,即使味道OK都唔會再嚟。

懶惰的P字