2023-04-28 86 瀏覽
我今日有幸造訪Meraviglia Bar e Ristorante,呢間位於科學園嘅意大利餐廳真係好出色!我嘅朋友話呢度嘅食物好好食,所以我就走入去嚐一嚐。雖然科學園有啲遠,但入到去餐廳嘅環境真係好優美,餐廳又大又舒適,啱啱好啱吹水同埋放鬆,仲有地方俾小朋友玩,而且餐廳歡迎寵物入內,真係好貼心啊!呢間餐廳只用全天然無激素肉同蔬菜,大部份都係有機嘅,而家種嘅香草都係自家種殖,真係好注重食材嘅質素同埋健康飲食。意式餐廳嘅一大特色就係餐前會有麵包,呢度嘅麵包好軟同埋暖暖地,真係好開胃!我試咗意式燒走地雞半隻配有機時令蔬菜同埋串茄,呢隻燒雞雖然係半隻,但份量十足,啖啖肉得黎又滑,而且塊皮又薄又脆,無多餘肥膏,真係好出色。而且佢嘅配菜好清甜,配埋燒左嘅蔬菜同茄子,食完都唔膩口,真係一個好完美嘅餐飲體驗~另外,我特別鍾意家鄉風味嘅乳豬配有機蔬菜同薯角。呢個菜真係非常出色,乳豬烤得好酥脆,口感好嫩,沾住啲醬汁食真係好開胃!而且加埋有機蔬菜同埋薯角,味道好滿足,特別係薯角,烤得好香脆,味道真係超出預期!