2019-07-16 1847 瀏覽
一開張到而家都食過幾次大阪燒肉 今次依舊叫大盛lunch set, $128加一!食物水準仍然keep到呢基本上叫開呢個set會一直叫落去,因為佢一次過有腩肉,豬頸肉,雞肉,牛肉,牛舌!腩肉好多油花,厚度剛好,,用黎開爐就最岩!點埋佢地秘制有少少甜既醬汁黎夾飯同紫菜食,無得輸。個人覺得豬頸肉同牛舌最出色,呢兩個係點燒都唔會韌,不過要注意唔好咁貼近爐既兩邊燒 , 如果唔係好快會變焦!雞肉不過不失,如果牛肉可以切片會比較容易燒, 口感亦會比一大舊咁切好食。食食下覺得太多肉,又可以飲下set 湯同食個沙律中和一下,仲有芽菜泡菜等等既小食。如果加多5蚊,就可以叫到杯啤酒咁既凍烏龍茶,食呢個烤肉set飲凍烏龍就大快人心!一班人lunch食呢間會充滿能量,呢個價錢既份量亦都好足料!如果燒到一半仲可以叫店員換一塊鐵板,咁你既食物就唔會痴住黑色個d焦, 雖然個爐細細,但都燒得幾過癮架!最好就早一兩日book位,基本上lunch 同dinner 即時入座既機會較微。

大盛

凍烏龍