餐廳: CHICKEN FACTORY (健威坊)
資訊:

2024-02-02 1517 瀏覽
跟朋友耳朵根軟,今次就黎試下Chicken Factory既皇牌烤雞餐,心諗烤雞真係有咁好食?嗱,第一啖咬落去,即刻知道呢間唔係講假。雞皮啊,又香又脆,真係口口難忘😍,肉質嫩滑,真係好入味。擺喺面前既雞油飯,港人喺街外食都要嘆返口雞油飯嘛!啖啖粒粒分明,香味撲鼻,食落真係幾夾。另外,烤雜菜同焗薯嘅配搭真係得!蒜蓉焗雜菜,味道一流,嗰個香氣簡直係開胃既前奏👌;焗薯就軟綿帶勁,啖啖薯香,食落心情都開朗啲。至於醬汁,我揀麻辣同牛肝菌,當然要分汁啦!獨立小碗裝,可以自己調節,食雞唔怕過辣過鮮。加杯御翠烏龍冷泡茶清清口,一餐食得舒服又滿足!下次試試其他口味,這間餐廳真係有得搶呀!🥤🍗🌿