放假黎到將軍澳海傍打算鬆一鬆~去踩單車之前要食飽飽補充下體力先,見到有間幾decent ge cafe就入左去試~佢個lunch menu都好抵食,包前菜同野飲,我同個friend就一人嗌左一個set前菜我地分別叫左薯條同餐湯,薯條好粗身,係我鍾意ge質地,剛炸起好熱好香脆,個friend話個蘑菇湯都唔錯,唔會太稀或太杰~OMG chicken配栗米吞拿魚飯 - 烤雞揀左法式蜜糖汁 ,皮脆肉嫩,件件都大大件,個飯ge配搭好得意,每一口都食得到濃郁,同個雞都夾酸忌廉野菌雞柳燴扁意粉 - 個汁ge濃稠度剛剛好,掛住哂係d麵條度,每一啖都有好多料,而拉絲芝士完全係點睛之作玫瑰鮮奶咖啡 - 賣相令我成個少女心都出左黎,玫瑰味好濃厚,平衡左咖啡ge酸味Hot cappuccino -  Cappuccino合格有餘~冬天飲暖笠笠
  • 薯條
  • 蜜糖芥末烤雞