2024-01-21
♡ ♡ ♡ ♡ 宋皇臺 - 渝薌烤魚 ♡ ♡ ♡ ♡ 『超香辣烤魚 x 即燒串燒』今次嚟到宋王臺終於唔係食泰國嘢去咗食渝薌烤魚 見到門口古色古香同埋幾多人食 所以一於試吓入到去發現做緊優惠只要惠顧烤魚就會送一款$28嘅配料例如紅薯粉、豆卜等等今次點咗香麻辣味烤魚揀咗小辣 不過其實越煲越辣所以呢如果真正食小辣嘅朋友仔可以落單時嗌少少少少辣湯底都超正 好濃郁但係唔會剩係得個咸店員都好好,講到明鉗魚係比較少骨只有一條大骨烤魚上到枱嘅時候我哋見到皮仲係超脆嘅所以都係即煮的好有誠意啊魚肉都好嫩滑真係多肉 冇骨咁滯啱晒平時唔係好食魚但係又一嚐烤魚嘅味道除咗烤魚之外其實餐廳仲有一啲小菜或者燒烤類嘅串燒叫咗幾吋串燒嚟試吓發現超級出色特別係豬頸肉、雞軟骨真係燒到出晒油 而且金黃色仲要有少少脂肪嘅感覺,真係好好食㗎◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 渝薌烤魚 (九龍城)九龍城衙前塱道12號地舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee九龍城🔎發掘同類美食:#ee烤魚#hkfood
『超香辣烤魚 x 即燒串燒』
今次嚟到宋王臺終於唔係食泰國嘢
去咗食渝薌烤魚 見到門口古色古香
同埋幾多人食 所以一於試吓
入到去發現做緊優惠
只要惠顧烤魚就會送一款$28嘅配料
例如紅薯粉、豆卜等等
今次點咗香麻辣味烤魚
揀咗小辣 不過其實越煲越辣
所以呢如果真正食小辣嘅朋友仔
可以落單時嗌少少少少辣
湯底都超正 好濃郁
但係唔會剩係得個咸
店員都好好,講到明鉗魚係比較少骨
只有一條大骨
除咗烤魚之外
其實餐廳仲有一啲小菜
或者燒烤類嘅串燒
叫咗幾吋串燒嚟試吓發現超級出色
特別係豬頸肉、雞軟骨
真係燒到出晒油 而且金黃色
仲要有少少脂肪嘅感覺,真係好好食㗎
◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 渝薌烤魚 (九龍城)
九龍城衙前塱道12號地舖
🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee九龍城
🔎發掘同類美食:#ee烤魚
#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #九龍城烤魚 #烤魚推薦 #渝薌烤魚