2021-11-16 218 瀏覽
想搵間烤魚隻味係夠香辣惹味,而唔係用化學野逼隻味出黎嘅,唔係咁易搵到,但呢間冰室就值得一試。🔹前菜 - 手拍青瓜、麻辣木耳:辣度都幾勁下,怕辣人士要小心。等條烤魚上枱前,食番幾件小食,辣下個胃,warm up 下,都唔錯嘅!而且都新鮮,唔係擺左好耐雪櫃嘅食物。🔹烤魚:麻辣烤魚,一見到滿滿嘅紅油,加埋條魚鋪滿醃製嘅香料,第一次食時有啲擔心會好濟/好濃味,但夾咗一口魚肉黎食之後,覺得佢個醃料好真,好香濃,係由真嘅香料去調配隻味,心機之作!講埋條魚,魚肉都算新鮮,魚皮同埋魚鰭位置都烤得非常之香脆(我就專食魚鰭位,夠晒脆卜卜!),加埋啲醃料,點一點啲紅油湯底,又香又麻又辣又脆,真係食到停唔到(我想加多條魚!)㊙️ 麻辣烤魚一定要食㗎啦!

㊙️ 麻辣烤魚一定要食㗎啦!

必食烤魚
必食烤魚