2023-06-10
本身好鐘意食魚,一夾到「貓友」都會搵D有關魚既菜式來試,剛好我地都係沙田友,呢度就好方便啦 雖然位置唔係旺區,但平日夜晚都座滿,相信質素都唔差既。我地叫左個烤鱸魚,有四種風味撰擇,因為我唔食得辣,所以揀酸菜烤魚。侍應服務好好,先問我地係咪食魚,因為製作需時會先落單,其他配菜可以慢慢揀,種類都幾多我地又貪心所以都揀左好耐最後揀左:豬粉腸 : 一上枱有D驚喜,因為無諗過咁大碟,而且洗得好乾淨,排得好整齊,仲好新鮮牛脷粒:相對幾特別,好小火鍋類會食,而且大大粒好有口感,濃味仲要無渣 滑雙併(蝦 & 墨魚):最緊要彈牙同埋食到原味唔會食到成口粉既感覺蜂巢豆腐 :索左湯底味道加上有層次感, 效果唔錯闊薯粉 :因為經常食幼薯粉, 感覺耐左有D漿糊感,所以今次試闊既, 果然剛剛好 ,有味之餘仲好有韌性,唔易斷大檸茶 :真係大大杯啱哂火鍋式用餐,$26的確抵飲主角酸菜烤魚,肉質結實,煮住咁耐都無散過亦唔鞋口,可能因為事先煎香左,所以特別香口, 皮仲有D脆,隨鍋既配料豆腐同蘿蔔,最後先食入哂味最正整體都好滿意,如果酸菜湯底再酸d就更好😋
最後揀左:
蜂巢豆腐 :索左湯底味道加上有層次感, 效果唔錯
大檸茶 :真係大大杯啱哂火鍋式用餐,$26的確抵飲
整體都好滿意,如果酸菜湯底再酸d就更好😋