2022-05-10 32 瀏覽
4號烤吧之前聽住喺太和嘅朋友講過話唔錯,但一直未有機會試!因為喺太和比較遠,知道佢喺堅尼地城開左,喺港島番工嘅我,咁近城隍廟就緊係去試下!一去到店員好熱心好客,同我地推介有咩招牌菜式。我同友人嗌左個烤酸菜凌波魚,再嗌左啲配料。烤魚有好多配料有芫荽、紫洋蔥、芹菜、豆卜、蓮藕。聽店員講佢嘅嘅菜係本地農場直送,所以好新鮮!烤魚亦煎得非常香,再配以酸菜湯,非常之開胃!200幾蚊嘅烤魚尼講,真係好足料,Cp值非常高!後面枱嗌嘅嘢都非常之香,八卦之下問下店員係咩尼,原來係卜卜蜆鍋!下次我一定要試埋佢呀!嘢飲方面都有好多選擇,有酒有特飲。今日養生一下,嗌左人參烏龍,味道清香回甘,又可以消滯!