2024-02-28 89 瀏覽
今朝一早喺屋企附近跑步,跑左半個鐘之後超級口乾😵加上都有少少餓,就入左呢間餐廳,呢間餐廳主打特色烤魚套餐,食完再食麻辣鷄煲,我就最中意四川麻辣湯, 非常惹味!我地叫左:《蟶子》《牛丸》《萵筍》《螺》《蕃茄烤魚》蟶子。蟶子的肉質鮮嫩,帶有濃郁的海洋風味。它可以以各種方式烹飪,例如蒸、炒或煮湯,每種烹飪方法都能展現出蟶子的獨特風味。接下來是牛丸,由嫩牛肉製成,搭配著彈牙的口感和豐富的湯汁。接著是萵筍。萵筍具有纖維豐富、口感清脆的特點。螺。螺肉質彈牙,螺的肉質鮮美,且富含蛋白質和微量元素。最後,蕃茄烤魚。使用新鮮的魚肉,搭配蕃茄醬汁和香料進行烤製。蕃茄的酸甜風味和魚肉的鮮嫩口感完美結合,富含蛋白質、維生素和礦物質。我地兩個好快就K.O哂全部野,勁口渴時飲到咁正嘅飲品,真係好舒服好回味❤️

《蟶子》《牛丸》《萵筍》《螺》《蕃茄烤魚》