2024-06-01
- 旺角|我要烤魚 -▪️重慶麻辣烤鱸魚🐟有4個口味可以揀,分別係重慶麻辣、萬州香辣、酸辣金湯酸菜,同埋唔辣嘅蕃茄味。魚都有兩款揀,分別係鱸魚同清江魚。要咗重慶麻辣,麻味比辣味突出,好惹味,而鱸魚肉質就比較結實,魚味更香濃。另外烤魚奉送配菜組合,包括土豆片、萵筍片、蓮藕片、娃娃菜、芽菜,同埋黑魔芋,非常豐富▪️手切美國牛小排 (半份)🐮▪️手切封門牛柳🐮烤魚食到咁上下,就可以打埋邊爐,咁就叫咗兩款肉類。牛小排肥瘦均勻,質地柔軟,而封門牛柳就油花較少,肉味濃郁▪️鹽燒牛舌串🐮👅▪️招牌牛肉串🐮▪️咸酸菜五花腩串🐷▪️泰式墨魚鬚🦑▪️蒜蓉菜脯元貝除咗烤魚,梗係要試埋串燒。牛舌厚薄適中,有咬口;牛肉串啖啖肉,好有牛味;五花腩有油香,咸酸菜減少膩感;墨魚鬚彈牙,唔韌;元貝新鮮,蒜蓉菜脯帶出鮮味▪️菠蘿青檸梳打🍍🍋🟩▪️百香果水果茶🍋🍋🟩兩杯都充滿果酸味,唔甜,非常fresh我要烤魚📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓📍筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F號舖
▪️重慶麻辣烤鱸魚🐟
▪️泰式墨魚鬚🦑
▪️蒜蓉菜脯元貝
▪️菠蘿青檸梳打🍍🍋🟩
▪️百香果水果茶🍋🍋🟩
兩杯都充滿果酸味,唔甜,非常fresh
我要烤魚
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓