2017-07-07 132 瀏覽
三五成群收工吐苦水,最適合去一間靜靜地既餐廳,而更重要係可以講到口乾時唔怕無野飲所以大家收工後決定黎呢間滿堂紅既火鍋試試佢!餐廳設計幾有特色,比我既感覺有啲似博物館,因為壁畫既設計好有畫展feel,而且夠晒 闊落!門口展示既物品竟然有清明上河圖同埋兵馬俑,簡直amazing!話到明係烤魚雞煲火鍋,食既當然離不開雞煲同烤魚,因為雞煲食得太多,決定轉下口味食烤魚, 我哋揀咗個酸菜烤鯇魚作為主鍋!值得一讚嘅係除咗好多唔同嘅火鍋配料可以選擇, 仲有好多熟食可以選擇! 熟食足足超過十款由於小弟無辣不歡,所以揀咗辣既青瓜,雞腎及鳳爪配埋酸齋,美味!有淆無酒點得嫁,立即出去凍櫃, 選擇最愛嘅啤酒beer beer 佢!酸菜鯇魚夠晒大條,酸菜微辣帶酸胃口大開,而且鯇魚都好新鮮,超多肉食完鯇魚開始打邊爐!肉類切到薄薄咁,一放入去滾幾滾就食得!而且任叫其他佩料全部不會太太份,唔會浪費食物,更重要既係職員好快手,點完幾分鐘就送到響鈴浸落酸菜湯底好夾,有脆又好味最後以韓國雪條作為完美終結!總結呢間火鍋任食,性價比高,環境舒服,值得再黎!

所以大家收工後決定黎呢間滿堂紅既火鍋試試佢!

響鈴浸落酸菜湯底好夾,有脆又好味

最後以韓國雪條作為完美終結!

總結呢間火鍋任食,性價比高,環境舒服,值得再黎!
2017-07-03
$130 (宵夜)