2019-12-16 227 瀏覽
同朋友聚會,想食耐少少,見呢間有雞煲同火鍋,岩晒,試一試芝士雞煲,不過不失火鍋配料都ok多,不過新鮮程度唔夠熟食一般,飲品都算多款揀2個鐘任食,算係咁地方都算大,枱與枱之間唔叫好貼總括 $200內算係咁
同朋友聚會,想食耐少少,見呢間有雞煲火鍋,岩晒,試一試

芝士雞煲,不過不失
火鍋配料都ok多,不過新鮮程度唔夠
熟食一般,飲品都算多款揀
2個鐘任食,算係咁
地方都算大,枱與枱之間唔叫好貼
總括 $200內算係咁
食放題最好就梗係食最早時段啦!點解?因為價錢平!而且可以有多d時間消化,咁食多d都唔怕肥啦!今日由於之前訂左位就黎試下呢間深水埗任食雞煲。由於周圍都係舊區,門口好難搵,唔認真睇都真係見唔到係邊,入到鋪頭裝修十分普通,可以話冇裝修可言。因為食最早時段,所以冇咩人,得兩三枱客人,見裝修周餐廳環境心諗係咪中左伏,好彩食物方面都冇話難食!「早起的鳥兒有蟲吃」最早時段好既地方仲有食物夠齊,唔會因爲多人俾人拎晒,海鮮中有蝦可以燒,幾新鮮。一邊打邊爐一邊燒肉,一次過滿足兩個欲望,火鍋選左椰子雞,味道淡淡地,冇咩特別。除左火鍋仲有熟食,熟食中最好食係炸饅頭,真係又脆又好食。

除左火鍋仲有熟食,熟食中最好食係炸饅頭,真係又脆又好食。

2018-08-12
2018-11-17 388 瀏覽
見到間野有得烤魚x雞煲,就一家人入去試試佢...芝士雞幾好味👍🏻但烤魚有苦味,好似唔多新鮮☹️環境有待改善,感覺好似唔太乾淨,張凳唔多好坐...😰HKD200內任食/有海鮮&熟食/甜品(雪糕)熟食一般,雪糕太飽無食肥牛&豚肉都尚可👍🏻😋唔會太多人,靜靜地都幾好嘅👌🏻
環境有待改善,感覺好似唔太乾淨,張凳唔多好坐...😰
HKD200內任食/有海鮮&熟食/甜品(雪糕)
熟食一般,雪糕太飽無食
肥牛&豚肉都尚可👍🏻😋
唔會太多人,靜靜地都幾好嘅👌🏻
2018-09-26 911 瀏覽
今日同細佬去黃金買完嘢就去咗附近搵嘢食,行過見到呢間雞煲火鍋,價錢唔貴,就揀咗食呢間!呢到雞煲選擇都幾多,除咗有常見嘅麻辣雞煲,仲有近年係大陸同香港都大行其道嘅椰子雞煲,同埋啱晒我呢d超鍾意食芝士嘅芝士雞煲😍😍😍😍😍咁我當然就揀咗芝士雞煲啦,雞件數量唔多,但2個人食啱啱好,芝士味好重,正👍🏻👍🏻👍🏻打邊爐配料都係大路嘢,無咩特別,正正常常,以呢個價錢黎講,有芝士雞煲食真係無咩可以投訴,下次再想食下芝士雞煲都會再黎!

2018-08-18 969 瀏覽
今日同朋友想試多次呢間雞煲叫左個椰子雞同埋一個重慶烤魚點知個椰子雞完全冇味,好似白灼咁款咁都算,當椰子雞係比較清淡既款另外叫既烤魚明明叫左中辣但都可以係冇乜辣味既當呢兩款主打野食都好麻麻既時候咁唯有就轉戰其他既野食打邊爐算點知間鋪頭轉左要客出去拎打邊爐d料出去拎肥牛,五次有三次都係冇人fill既狀態其他食物選擇又唔係多,得d丸呀蟹柳呀,豬肉,生菜咁唯一可取之處係員工態度都幾nice 但如果要再食多次就不了
今日同朋友想試多次呢間雞煲
叫左個椰子雞同埋一個重慶烤魚
點知個椰子雞完全冇味,好似白灼咁款
咁都算,當椰子雞係比較清淡既款
另外叫既烤魚明明叫左中辣
但都可以係冇乜辣味既
當呢兩款主打野食都好麻麻既時候
咁唯有就轉戰其他既野食打邊爐算
點知間鋪頭轉左要客出去拎打邊爐d料
出去拎肥牛,五次有三次都係冇人fill既狀態
其他食物選擇又唔係多,得d丸呀蟹柳呀,豬肉,生菜咁
唯一可取之處係員工態度都幾nice
但如果要再食多次就不了
2018-08-16
放假無聊去咗深水埗行街搵嘢食,咁岩最近天氣潮濕想食下打邊爐,於是就係OpenRice度搵左呢一間,見到comment唔錯,同埋五點入座有得六折,即管就試一試!鋪頭入邊裝修唔算好靚,但空間感好大,枱之間都隔得幾遠,唔會有同人迫嘅感覺,我哋係第二台客人,基本上好似包左場咁樣,食物方面本身都好擔心早去會未有齊啲食材,但係我哋入咗左一陣之後,大概五點半就所有食材都齊晒。我哋叫咗椰子雞煲清淡版,店員問我地要唔要煎嘢食,本身以為唔知係咩打算唔要,但店員話價錢一樣,於是就好奇試一試,結果原來好正!個煲係咁樣可以一邊煎野,一邊打邊爐,我都係第一次見到可以咁樣玩法,早去仲有一個好處,就係可以拎到第一批海鮮,亦都唔使同人爭,因為後期嚟嘅人都要等佢refill,唔會冇嘅不過要等一陣囉。未煮熟啲嘢食可以食住前菜先~有咖喱魚蛋、炸饅頭、炸春卷。特別推薦炸饅頭,見到好多人都瘋狂食饅頭,雖然價錢上一定唔會抵,但係啱啱炸出嚟嘅炸饅頭真係外脆內軟,好香好好食!如果呢個係店家嘅慳錢方法,我覺得做得好成功飲品方面都有唔少選擇,除咗大路嘅韓國飲品之外、解茶系列、仲有汽水等等。呢度有牛肉、羊肉等等,牛肉片唔算Hea,都幾有牛味

未煮熟啲嘢食可以食住前菜先~有咖喱魚蛋、炸饅頭、炸春卷。

如果呢個係店家嘅慳錢方法,我覺得做得好成功

呢度有牛肉、羊肉等等,牛肉片唔算Hea,都幾有牛味。

其實最驚喜就係佢竟然有海鮮,雖然我哋兩個都唔係特別鍾意食海鮮,但係有蝦食都好開心~

甜品方面有韓國嘅方形雪條,仲有呢個蛋糕雪糕,軟綿綿幾好食,推薦!

總結來講, 百幾蚊食到咁嘅水準算係好抵玩,下次會再返嚟食濃味版嘅椰子雞!

2018-08-12
  • 炸饅頭
2018-08-05 568 瀏覽
呢到有椰子雞煲,去深圳食得多,香港第一次食,雞煲冇令我地失望,勁香椰子味!2人份嘅雞肉份量唔算好多,但真係啖啖肉同埋好嫩滑!熟食方面有豬紅同咖哩角!好味!其他火鍋配料自助式,好多款 ,鐘意食咩拎咩最正係牛,有牛味,呢個價錢食到呢個質素唔錯海鮮方面最好食就係蜆,鮮甜!飲品方面係韓式路線,韓國可樂,第一次飲,味道幾好同可口可樂一樣味甜品係韓國風,Melon蜜瓜味好甜好好味!
呢到有椰子雞煲,去深圳食得多,香港第一次食,
雞煲冇令我地失望,
勁香椰子味!
2人份嘅雞肉份量唔算好多,
但真係啖啖肉同埋好嫩滑!

熟食方面有豬紅同咖哩角!
好味!

其他火鍋配料自助式,好多款 ,鐘意食咩拎咩
最正係牛,有牛味,呢個價錢食到呢個質素唔錯
海鮮方面最好食就係蜆,鮮甜!

飲品方面係韓式路線,
韓國可樂,第一次飲,味道幾好
同可口可樂一樣味

甜品係韓國風,
Melon蜜瓜味
好甜好好味!

2018-07-15 378 瀏覽
 第一次來滿堂紅吃雞煲,一進來發現裡面還蠻大的,很寬敞,而且有好幾張大桌,適合多人來聚會。吃雞煲前可以先吃些開胃的前菜。飲料選擇也蠻多的,朋友差不多每一款都試過,哈哈!他說最好喝是蜜桃牛奶~這次我們就是為了吃椰汁雞煲而來,平時吃太多麻辣雞煲,這次就來點不一樣的!兩人份的雞煲份量不算很多,但椰汁味非常之濃郁,雞肉很嫩,配上香香的椰子味,真的會吃不停耶~火鍋配料也很多種類,喜歡吃牛的我來說這裡的牛肉蠻不錯,牛味很重,我很喜歡!!另外玉米也很甜,我一直ENCORE,哈哈!最後當然要來個冰條做個完美的ENDING嘛,有我超愛吃的MELONA,而且也是椰子口味!!!開心!!!
 第一次來滿堂紅吃雞煲
一進來發現裡面還蠻大的,很寬敞,
而且有好幾張大桌,適合多人來聚會。
雞煲前可以先吃些開胃的前菜。
飲料選擇也蠻多的,
朋友差不多每一款都試過,哈哈!
他說最好喝是蜜桃牛奶~
這次我們就是為了吃椰汁雞煲而來,
平時吃太多麻辣雞煲
這次就來點不一樣的!
兩人份的雞煲份量不算很多,
但椰汁味非常之濃郁,
雞肉很嫩,配上香香的椰子味,
真的會吃不停耶~
火鍋配料也很多種類,
喜歡吃牛的我來說這裡的牛肉蠻不錯,
牛味很重,我很喜歡!!
另外玉米也很甜,我一直ENCORE,哈哈!
最後當然要來個冰條做個完美的ENDING嘛,
有我超愛吃的MELONA,
而且也是椰子口味!!!開心!!!
2018-07-12 180 瀏覽
食左咁多麻辣雞煲,今次嚟試下椰子雞煲先,呢度有分濃汁同清甜湯,勁鍾意椰子同重口味嘅我梗係揀濃汁啦!一上菜就聞到好香椰子味,雞肉好滑,不過份量唔算多,至於其他打邊爐材料同飲品都ok,冇咩太突出,不過淨係食到椰子雞煲已經好滿足啦!
食左咁多麻辣雞煲
今次嚟試下椰子雞煲先,
呢度有分濃汁同清甜湯,
勁鍾意椰子同重口味嘅我梗係揀濃汁啦!
一上菜就聞到好香椰子味,
雞肉好滑,不過份量唔算多,
至於其他打邊爐材料同飲品都ok,
冇咩太突出,
不過淨係食到椰子雞煲已經好滿足啦!

2018-07-12 181 瀏覽
6月尾時吃過油麻地滿堂紅,但不幸地試錯了原味,今次再試多次朋友推介既芝士麻辣雞煲!如果問我覺得餐廳環境如何,其實我感覺佢好簡陋,好似去左大陸甘,但格局算大!主菜到,如果未試過既朋友,我真係要推介一下,佢個雞應該炸過,原本朋友反對叫芝士麻辣,話吾 match, 但我一心來就係想試呢個,我當然堅持啦!但原來芝士加麻辣係甘正既!辣道就 fix 左,無得揀,我覺得都OK辣,如果只食到少辣既朋友應該接受吾到!同油麻地那間一樣,款式不算多,就連飲品櫃都沒有放滿,最基本既可樂欠奉,正如廣告話齌,打邊爐點能該無可樂???一入座,餐廳員工都有問,只打邊爐,定燒埋野,仲係不用加錢,甘就當然要埋,我第一次試這類㷛,又幾好玩喎!

2018-07-09
慶祝紀念
生日
2018-07-04 143 瀏覽
看地圖時也不知道店家的位置直至去到店家門前驚覺對面是美荷樓和嘉頓山方知離打卡聖地如此接近由於當日早於OPENRICE訂座無須等座,直接入座當時店內其實都人流空空,很多位置直至9點左右才比較滿場大多是WALK-IN客,故不用特別訂座此任飲任食有雞煲和酸菜魚選擇我選了椰子清湯雞煲之後再加雞湯打邊爐椰子清湯十分清,沒有什麼味道建議選濃味之前在網上看下菜是用點菜紙但當日去到時候,已經改了做全自助形式這有點扣分,因自助區的火鍋配料如肥牛等很快使被人掃清,而且補充有點慢,新的又雪得十分硬,很難夾出來比較理想的是甜品區,有幾款雪條,有榴槤味、椰子味、芒果味等其中兩支是泰國品牌在出面不常見的而是次任飲任食應該是不限時,因超過兩小時都沒有叫我們離座
看地圖時也不知道店家的位置
直至去到店家門前
驚覺對面是美荷樓和嘉頓山
方知離打卡聖地如此接近

由於當日早於OPENRICE訂座
無須等座,直接入座
當時店內其實都人流空空,很多位置
直至9點左右才比較滿場
大多是WALK-IN客,故不用特別訂座

此任飲任食有雞煲和酸菜魚選擇
我選了椰子清湯雞煲
之後再加雞湯打邊爐
椰子清湯十分清,沒有什麼味道
建議選濃味

之前在網上看下菜是用點菜紙
但當日去到時候,已經改了做全自助形式
這有點扣分,因自助區的火鍋配料如肥牛等

在出面不常見的
而是次任飲任食應該是不限時,因超過兩小時都沒有叫我們離座
2018-06-23
2018-06-23 205 瀏覽
要求不太高的我,比幾百蚊也不要求什麼!本來去真鮮酒家打邊爐,平時去 2大 1小真鮮賣單 $39X 實惠之餘,食物質素尚算滿意!今晚諗住轉下場,行下行下去左 (滿堂紅),總括一句! 深水埗垃圾雞煲! 又貴又難食! 永不會再!所謂椰子雞煲,的確有椰子,但從來未食過如此難食雞肉! 算吧,打算雞肉不吃做湯底,打個邊爐,簡直係香港人打邊爐文化之恥!所謂任食! 任便食材少到無得食! 肥牛與鞋底橡膠可比! 無我牛味也意料之內,囗感 "鞋" 過你鞋底!任選食品款款出場除了要期待㕑房拎出來之餘,無一不是結冰出場! 想夾起佢,仲要等佢解凍先夾得起! 絕對不是任食! 只是任睇!菜,更是意料之外難吃! 通心菜從來未食過趙不落肚的! 金姑更是全國最下濺之產品!服務,未見過待應收碟打理,只會企住睇電視! 零服務!最終,2大1小 賣單 488元,超不值!去過深水埗滿堂紅,包你火滾到面都紅! 垃圾!
要求不太高的我,比幾百蚊也不要求什麼!

所謂椰子雞煲,的確有椰子,但從來未食過如此難食雞肉!

服務,未見過待應收碟打理,只會企住睇電視! 零服務!

最終,2大1小 賣單 488元,超不值!

去過深水埗滿堂紅,包你火滾到面都紅!

垃圾!
2018-06-23
慶祝紀念
生日
  • 垃圾雞煲
2018-06-03 164 瀏覽
廉價嘅價錢, 有出人意料的味道。雖然限時兩小時, 但店舖卻無截單及講客。店舖環境很有中國內地重慶格調。無限添飲韓國飲品果汁及雪條。就算唔食,只飲果汁,食雪條都已 值回票價。
廉價嘅價錢, 有出人意料的味道。
雖然限時兩小時, 但店舖卻無截單及講客。
店舖環境很有中國內地重慶格調。
無限添飲韓國飲品果汁及雪條。
就算唔食,只飲果汁,食雪條都已 值回票價。
2018-06-02
2018-05-01 137 瀏覽
I come to this restaurant with my friends quite often but I find the food doesn’t taste as good as before. The fish skin is not crispy at all and some of the meats appeared to be black. I think the owner should change back the old way to order food which is filling out the forms. The food wasn’t fresh if the food put it in the tray.
2018-04-29
第一次食,朋友話一定要食個炸饅頭!於是我食左10個都有,可惜佢煉奶唔夠!其他小食例如咖哩魚蛋(正常好味,好似四洲魚蛋,所以好難唔好食)辣豬紅蘿蔔(豬紅唔好味,蘿蔔吸晒啲辣汁,正,辣度好正)炆豬手(好硬好un)食完前菜食雞煲,正常,雞唔鞋,可接受!之後打邊爐,湯底無味,食材很差,例如牛肉片,又肥又薄,食唔落口,飲多兩枝解茶無咁嬲!飲品有好多選擇,有啤酒、甜野、道地既茶都有!$178一位,食一次夠啦!無下次呢!
第一次食,朋友話一定要食個炸饅頭!
於是我食左10個都有,可惜佢煉奶唔夠!
辣豬紅蘿蔔(豬紅唔好味,蘿蔔吸晒啲辣汁,正,辣度好正)
炆豬手(好硬好un)
食完前菜食雞煲,正常,雞唔鞋,可接受!

炸饅頭
咖哩魚蛋