2021-04-24 85 瀏覽
平日晚上嚟到呢一間位於大圍嘅烤魚火鍋專門店,餐廳非常熱鬧,接近滿座見佢近排推廣緊一個烤魚美酒二人餐,價錢一啲都唔貴,兩個人只係$398坐嘅位置有少少迫,如果張枱可以大啲就好🥺烤魚有三款味道揀,分別係香辣/酸菜/蕃茄,魚都可以揀黃花或鱸魚我地揀咗酸菜鱸魚上碟個盤都真係唔細,盤入面除咗酸菜之外, 仲有好多芫荽,啱晒我口味😹酸菜呢一款有少少辣,好惹味條魚真係啖啖肉,亦喺魚身食得出有孜然粉嘅味道,都真係幾重口味盤入邊其實仲有唔少蓮藕、薯仔片、萵筍,好足料套餐入面仲包左響鈴同芋頭響鈴炸得好香,比坊間其他響鈴厚,配啲咁重口味嘅汁真係好夾,好好食芋頭佢本身炸過,所以即使只係輕微淥幾分鐘,咬落去都好粉,但又唔會散開,唔錯蔬菜方面,你可以揀雜菜拼盤或雜菇拼盤我哋揀嘅雜菜拼盤算新鮮,如果種類多啲就更好個套餐仲包左黃金炸魚皮,超邪惡,坦白講我哋都唔敢食咁多男仔絕對唔使驚呢個套餐唔夠飽,芋頭同烏冬都真係飽肚烏冬質素唔差,用嘅係稻庭烏冬,但坦白講烏冬同烤魚有少少唔夾必須一提嘅係,呢個餐仲包一大枝梅酒或1664,真正做到令你飲飽食醉🤣見其他人食嘅火鍋放題都好吸引,下次要再試
坐嘅位置有少少迫,如果張枱可以大啲就好🥺
烤魚有三款味道揀,分別係香辣/
酸菜/蕃茄,魚都可以揀黃花或鱸魚
我地揀咗酸菜鱸魚

酸菜呢一款有少少辣,好惹味
盤入邊其實仲有唔少蓮藕、薯仔片、萵筍,好足料

套餐入面仲包左響鈴同芋頭

蔬菜方面,你可以揀雜菜拼盤或雜菇拼盤
我哋揀嘅雜菜拼盤算新鮮,如果種類多啲就更好
個套餐仲包左黃金炸魚皮,超邪惡,坦白講我哋都唔敢食咁多
男仔絕對唔使驚呢個套餐唔夠飽,芋頭同烏冬都真係飽肚
烏冬質素唔差,用嘅係稻庭烏冬,但坦白講烏冬同烤魚有少少唔夾

見其他人食嘅火鍋放題都好吸引,下次要再試