2024-01-12
今日黎左荃灣一間有live band既餐廳,一行到入去就覺得好有特色,五光十色的燈光好有氣氛,估唔到喺荃灣有一間咁特別既餐廳,一間將餐廳同酒吧元素結合,融合左兩者既氛圍,黎到可以chill住食餐飯又有live band聽☺️岩晒Happy Friday。菜單上嘅選擇都唔少,直接叫職員推薦菜式比我地。🍴招牌香辣烤魚(江團)職員話江團(較細但厚肉)同黔魚(大條但薄肉),所以我地揀左江團黎試。魚既外皮烤到脆卜卜好掛湯,個皮真係一定要食,一咬果下啲魚油出晒黎,加上濃郁既香辣湯底,好惹味,又唔會覺得油膩,魚肉仲係好嫩滑,啖啖肉之餘又冇細骨。配料方面有萵筍片、蓮藕片、香菇,會越煮越入味,所以建議遲啲先食😌🍴 濕辣牛肉(孜然味)牛肉烤完都仲嫩滑既口感,孜然味好香帶小小辣味,食完5串感覺唔夠喉🍴差點失傳的豆腐串呢個大推‼️豆腐烤到外皮小小脆,入面仲係軟淋淋,吸左啲鹹鹹甜甜既醬汁👍🏻🍴燒大大茄子茄子同個名一樣🤣大大份,鋪滿蒜蓉,每食一啖都有蒜香🍴 三絲炒米粉幾有驚喜😍 炒得好香,配菜加埋有不同口感,味道岩岩好🍴手打鴨屎香檸檬茶最近愛上左鴨屎香檸檬茶,覺得比一般檸檬茶多左浸香味,飲落更加清爽同埋解膩🍴超級水果
菜單上嘅選擇都唔少,直接叫職員推薦菜式比我地。
🍴招牌香辣烤魚(江團)
🍴 濕辣牛肉(孜然味)
🍴差點失傳的豆腐串
🍴燒大大茄子
茄子同個名一樣🤣大大份,鋪滿蒜蓉,每食一啖都有蒜香
🍴 三絲炒米粉
幾有驚喜😍 炒得好香,配菜加埋有不同口感,味道岩岩好
🍴手打鴨屎香檸檬茶
🍴超級水果茶
係好清爽既水果茶,食完濃味嘅烤魚飲返啖,舒服晒😆
🍴Stella啤酒
易入口,送串燒一流👍🏻飲完有種爽既感覺