2023-07-13
烤魚係川粵時光嘅招牌菜之一,而我都可以話係我食過嘅最好味嘅烤魚之一。烤魚嘅魚肉好滑嫩,啲肉質好緊實,而且烤得好啲皮都好香脆,一食落去好似啲薯片咁嘅脆口感真係好過癮。啲魚肉嚟嘅啲汁都好鮮甜,啲味道同埋香氣真係好濃郁,令人一啖啖嘅都可以感受到啲食材嘅新鮮同埋美味。講到米蝦,呢道菜真係係我食過嘅最好味嘅米蝦之一。啲米蝦新鮮鮮甜,啲肉質彈牙,啲口感好過癮。而且米蝦嘅脆感同埋啲肉質嘅鮮味都好突出,真係好嘆爆!啲米蝦嚟嘅湯汁都好鮮甜,啲味道好濃郁,同埋啲汁都好滑嫩,可以話係完美嘅配搭啦。最後講下蒜蓉炒菜心。呢道菜好簡單,但係係味道上真係唔簡單。啲菜心嚟嘅啲味道好甜,而且啲葉子嘅口感都好爽脆,非常清新。而啲蒜味都好香濃,啲蒜嘅味道同埋啲菜心嘅味道都可以完美咁融合喺一齊,令人啖啖都可以感受到呢道菜嘅完美味道。總括黎講,川粵時光嘅食物真係好好味,啲菜肴嘅味道同埋口感都好出色。而啲食材嘅新鮮程度同埋啲味道嘅濃郁程度都好優秀,令人真係可以感受到啲廚師對食物所付出嘅心思。如果你係食嘢嘅愛好者,我一定會推薦你去川粵時光一試!