2024-04-22 27 瀏覽
今日同好友去咗位於銅鑼灣嘅「小魚兒」食好友最愛的烤魚🤩,呢度地方好大,有好多卡位,坐得好舒服,冷氣夠,烘住熱騰騰嘅烤魚,都唔會成身汗👏🏻,除咗烤魚外,仲有雞煲、燒烤串燒、冒菜、海鮮、連鮑參翅肚都有,仲有甜品🤤✔️原條炭火風味烤魚~江團魚($348)條江團魚好肥美,肉質细嫩、味道鮮美,含蛋白膠原🤩,而且冇乜魚骨,名符其實啖啖肉,用嚟作烤鱼最適合不過👍我地揀左BB辣同BB麻😁,配菜有酸菜、芽菜、芫蒏、寬麵、木耳、豆花(豆腐)、紫羊蔥、青瓜等,店員端上枱時,條魚大約7 成熟,待滾至5、6 分鐘後,條魚已吸晒D湯汁,好入味,酸酸辣辣,好好食😋✔️澳洲龍蝦🦞(避風塘/蒜蓉牛油)震撼價$198我哋揀咗避風塘龍蝦🦞,澳洲龍蝦啖啖肉,仲夠晒彈牙,啲避風塘炸得夠乾身,唔油膩,除咗見到有炸蒜蓉、蔥粒、辣椒粒等外,我仲見到有炸原粒蒜頭,蒜頭🧄控嘅我,食左好多粒🤤🤤🤤$198,真係好抵食👏🏻👏🏻👏🏻✔️香蒜燒茄子🍆($48)原條茄子開邊,鋪上大量蒜蓉,好惹味😍😍😍✔️飲品(+$28/1 位,任飲)我地揀左小魚兒自家製冷泡茶,有桂花綠茶味(真係好香桂花味)另外有烏龍冷泡茶,另外仲嗌左無糖可樂同冬瓜茶,其實仲有好多飲品選

✔️原條炭火風味烤魚~江團魚($348)

✔️澳洲龍蝦🦞(避風塘/蒜蓉牛油)震撼價$198

✔️香蒜燒茄子🍆($48)
原條茄子開邊,鋪上大量蒜蓉,好惹味😍😍😍

✔️飲品(+$28/1 位,任飲)
我地揀左小魚兒自家製冷泡茶,有桂花綠茶味(真係好香桂花味)另外有烏龍冷泡茶,另外仲嗌左無糖可樂同冬瓜茶,其實仲有好多飲品選擇!)

@little.fish.hk