2024-08-02
燒烤堂呢一間串燒店好出名,我本身都有食過旺角分店,而今日就帶埋男朋友過嚟試吓荃灣分店喇🙆🏻♀️呢間舖頭好企理,一入到去唔會油淋淋,而且有超多選擇~好鍾意佢就住肉類分類,而且仲會remarks返究竟係邊一種風味,例如日式、韓式、新疆等,仲有啲係佢哋燒烤堂自創嘅🤣而佢哋嘅點餐紙亦都有一啲十大推介,我哋都叫咗唔少🤣佢嘅串燒其實都嚟得好快,所以都要密密食,唔係張枱會擺唔晒㗎🤪我覺得串燒嘅份量都算大,而且調味都好足夠,等我介紹幾款我最鍾意嘅比大家🫶🏻🌟鹽燒原塊雞皮 ($22)平時食開嘅雞皮好多都係細細塊串埋一齊,但呢個係成塊㗎🤣燒到超級脆身,而且唔會好有油膩感,超正!🌟厚切鹽燒牛舌拖羅 ($48)唔係講笑,本身牛舌好厚,但係竟然一啲都唔會韌,仲好爽口,好濃牛味😋🌟鹽燒豬肋肉 ($24)呢件幾有驚喜,佢寫明係稀有部位,食落嘅肉味濃,而且肉質好嫩,仲燒得好香😋🌟蒜蓉燒蟶子 ($52)記得上次喺旺角店食過已經好有記憶點,今日果然都唔會令我失望,蒜蓉味好香,但係仍然唔會掩蓋咗蟶子嘅鮮甜味😍🌟檸蜜牛油包 ($20)大大塊牛油已經夠邪惡喇🤣加上本身上面有少少酸甜,我覺得好好食呀🤣🌟蜜糖燒菠蘿 ($18)大家
🌟鹽燒原塊雞皮 ($22)
🌟厚切鹽燒牛舌拖羅 ($48)
🌟鹽燒豬肋肉 ($24)
🌟蒜蓉燒蟶子 ($52)
🌟檸蜜牛油包 ($20)
🌟蜜糖燒菠蘿 ($18)
大家都知燒完嘅菠蘿真係好甜,呢個都係!仲非常多汁,令我encore咗一次🤣
🌟青檸梳打 ($28)
🌟冷泡白桃烏龍茶 ($18)
配埋串燒,飲啲fresh嘅嘢就最好喇~大大杯 幾襟飲🤣
食足6樣十大推介🤣正啊~呢間嘅選擇多,好味,性價比高🫶🏻