2024-07-27 133 瀏覽
{食盡元朗之港式 — 多多雞大排檔}————————————————話說好耐冇食大排檔, 今日近近地就去咗好多大排檔嘅元朗搵野食啦! 上網見到多多雞大排檔主打即場燒雞,個賣相都幾正咁! 去到揀坐室外定室內,我呢啲咁驚熱嘅就梗係坐室內啦,室內有冷氣唔怕熱! 🔸 招牌即燒雞 $198 因為係即場燒,所以需要等半個鐘,建議想試嘅話就即刻order咗先🫡 燒雞原隻出爐,賣相滿分個皮金黃色, 影完相之後仲可以請職員幫我哋切件, 或者你鍾意自己嚟都得,佢又提供手套同較剪😆 燒雞個皮真係超級脆又薄, 兩隻大雞髀簡直juicy到爆!🐔 🔸 梅子鱔半條 $228 阿媽特別鍾意食大排檔嘅鱔, 因為的確平時喺屋企都好少會煮, 佢呢一種係潮式嘅煮法,出奇地好味, 兩個人清得曬一碟🤭 🔸 金銀蛋時蔬 $98 正常發揮嘅一碟菜,揀咗娃娃菜, 成碟都幾大碟🥸 🔸 涼瓜滑牛 $98 苦瓜炒得幾好食,有啲厚度, 我個人其實都幾鍾意食苦瓜,而且佢嘅小炒都幾有鑊氣, 滑牛都幾新鮮份量中等 Overall comment: 如果想嚟呢間元朗嘅大排檔食,建議轉搭輕鐵係大棠站落車, 行幾分鐘就到🫡
{食盡元朗之港式 — 多多雞大排檔}
————————————————

🔸 招牌即燒雞 $198

🔸 梅子鱔半條 $228

🔸 金銀蛋時蔬 $98

正常發揮嘅一碟菜,揀咗娃娃菜, 成碟都幾大碟🥸

🔸 涼瓜滑牛 $98

Overall comment:
如果想嚟呢間元朗嘅大排檔食,建議轉搭輕鐵
係大棠站落車, 行幾分鐘就到🫡