2023-12-21 114 瀏覽
喺黃大仙行下街,去完daiso 見到有間餐廳好特別嘅韓國餐廳裝修,門口仲有韓服體驗,就試試佢!一入到去播緊Jennie首you&me,加埋牆上啲韓文,即刻勁有韓國餐廳氣氛!  一到嗰侍應好熱情咁介紹菜式,叫我哋試下週年套餐,岩晒兩個人食!佢仲擺低咗芽菜同泡菜做前菜,醃得好好味😛  週年套餐💰308 是日手工燉湯飲落好似媽咪煲啲老火湯,有豬肉、冬瓜同乾魷魚調味,好好飲得黎又冇味精~  嘢飲跟餐嗌有半價,即刻揀咗兩杯特飲!一嚟到發現超級大杯! 藍調時光💰21 海洋嘅顏色好靚,佢嗰base係波子汽水味,夾雜住青檸檸檬味,仲有好多粒爆珠,飲落好有口感又清新!  白桃蜜香紅茶💰21 呢杯就相對比較清,紅茶可以解油膩嘅感覺,仲有白桃香味,清得黎又帶少少甜味!  巨型海鮮梳乎蛋🥚🍳🦑🐟 疏乎蛋賣相超吸引,上面有魚子粒粒,入邊每啖蛋都好多海鮮,有帶子、魷魚、蝦同魚肉,仲有菇同粟米,超級有口感,啲蛋勁入味,同埋啲蛋好軟綿綿,好好食!   主菜仲有好值得打卡嘅 火焰濟州柚子骨 一上到嚟侍應會點火,等我可以打卡🤭食落去有柚子味,酸酸甜甜,好入味,餸飯一流,佢仲有兩碗有飯素嘅白飯,好正啲柚子骨嘅肉好軟熟,表面
手工燉湯

嘢飲跟餐嗌有半價,即刻揀咗兩杯特飲!一嚟到發現超級大杯!
藍調時光

白桃蜜香紅茶

主菜仲有好值得打卡嘅
火焰濟州柚子骨 一上到嚟侍應會點火,等我可以打卡🤭食落去有柚子味,酸酸甜甜,好入味,餸飯一流,佢仲有兩碗有飯素嘅白飯,好正啲柚子骨嘅肉好軟熟,表面仲有啲位煎到有少少脆,好似食緊bbq炭火嗰種骨!😋
火焰濟州柚子骨

最後點少得甜品!
冰火鐵板雪糕布朗尼🍫🍨 係擺喺個爐上面燒嘅甜品,佢係喺個熱鍋上面,你可以隨意倒抹茶汁,你食落會係好熱面嘅布朗尼,但係咬入啲係凍嘅,冰火交融,食食吓我仲覺得有少少似焦糖爆谷味,好想食多幾粒

再去指數:🍚🍚🍚🍚🍚
2023-12-16