2022-07-30
今晚去了一個新餐廳搵食,雖然這個區通常都係食泰菜,但係出現了間食石燒嘅新店,喜歡日系石燒嘅我當然入去享受石燒感覺!我就點了個美國頂級(Prime)牛小排(一人前)套餐,包了份美國頂級(Prime)牛小排、沙律、櫻花蝦味噌湯、菇盛會、飯素,日式甜品等都算完整😊最先上了個麻醬沙律,上面還有鰹魚片,入口清新!櫻花蝦味噌湯,確實十分足料大量櫻花蝦放滿了味噌湯中,湯中味噌入口更鮮味!主食美國頂級(Prime)牛小排上枱時跟上了一塊用火燒住嘅石板上枱,牛小排上嘅雪花紋理清晰,一放在熱燙燙嘅石板上,小牛排好快就熟了,反多一下在石板上燒多一會,入口配埋個飯素進食就剛好,唔會覺得油膩,加埋石板上燒得香香嘅燒洋蔥,個種口感牛小排味道真係超滿足!同時間亦將菇盛會內的野菌放在石板上慢慢燒,吸收了牛脂嘅味道,野菌份外香軟入味!而慢慢燒加上大大碗嘅白飯,真係會令人覺得滿足!最後個雪糕上加埋香濃綠茶,香濃茶味入口甘香之餘,冰凍香滑雪糕個種只容化在口中感覺都十分完滿!埋單出門口前店員亦溫馨細心提示有除味噴霧以供使用👍🏻
最先上了個麻醬沙律,上面還有鰹魚片,入口清新!
而慢慢燒加上大大碗嘅白飯,真係會令人覺得滿足!
最後個雪糕上加埋香濃綠茶,香濃茶味入口甘香之餘,冰凍香滑雪糕個種只容化在口中感覺都十分完滿! 埋單出門口前店員亦溫馨細心提示有除味噴霧以供使用👍🏻