2017-03-13 5782 瀏覽
經過呢間小店, 以小食及飲酒為主坐低之後, 睇落以為只有幾個位, 原來行入D 仲有唔少位呢度雙重松露熱狗好出名, 可惜老公唔太鍾意松露既味道, 所以叫左個豬牛大格鬥熱狗share 食起初以為係豬肉+牛肉既腸, 但原來係豬肉腸+牛舌, 利用牛舌做配料都幾新鮮個熱狗包焗得幾脆, 仲暖暖地, 搽滿甜中帶辣既honey mustard牛舌切成粗條形狀, 咬落幾爽口豬肉腸好大條, 幾juicy一個熱狗當然唔夠食, 要左個海鮮拼盤, 同埋再叫多個芝士肉醬薯條海鮮拼盤有琵琶蝦, 魷魚圈和炸魚手指, 魚手指同琵琶蝦炸粉分量適中, 唔算過份油膩, 外皮擺耐左都仲脆魷魚圈係日式燒汁煮, 甜甜地幾開胃芝士肉醬薯條, 我覺得叫錯左, 因為份量比我想像中多好多, 嚇親一層香濃芝士覆蓋薯條上, 仲可以做到拉絲效果, 加上牛肉醬的香味, 令單調的薯條加分食到一半面層有芝士同肉醬o既都食曬, 就問職員拎D 茄汁職員(可能係老細) 好好人, 俾左個佢地自己整o既煙熏醬我地試, 辣辣地幾惹味本來個煙熏醬係跟蕃薯薯條或啤酒薯條不過份量真係over 左, 如果可以份量可以分大中細, 比較好張drink list 好長, 好多
經過呢間小店, 以小食及飲酒為主

坐低之後, 睇落以為只有幾個位, 原來行入D 仲有唔少位

牛舌切成粗條形狀, 咬落幾爽口

豬肉腸好大條, 幾juicy
豬牛大格鬥熱狗

海鮮拼盤有琵琶蝦, 魷魚圈和炸魚手指,

魷魚圈係日式燒汁煮, 甜甜地幾開胃
海鮮拼盤

食到一半面層有芝士同肉醬o既都食曬, 就問職員拎D 茄汁

芝士肉醬薯條
本來個煙熏醬係跟蕃薯薯條或啤酒薯條

芝士肉醬薯條
張drink list 好長, 好多選擇

不過我係一踏入餐廳時已經望到BAR 枱的啤酒, 已被一眼已就見到既咸檸啤吸引
咸檸啤係本地出o既手工啤, 口感好fresh, 飲落咸咸酸酸, 易入口, 好啱女仔飲

我係第一次見到呢款咸檸啤, 隻味真係好特別
咸檸啤
另外, 要多杯是日沙冰, 今日係雜莓沙冰

味道幾fresh, 甜度自然, 薯條配沙冰都好爽
雜莓沙冰
咸檸啤