2022-07-08 313 瀏覽
夏天去迪士尼次次去都熱到溶左,次次去迪士尼都想試下Corner Cafe 既Tea set,所以專登樂園一開門就入黎book 定位先。Corner Cafe 既Tea set 係無得提早幾日book 既,一係就walkin 排隊,一係就一開園無耐去餐廳門口排隊去book 定想要既timeslot。 我呢日就一開園就行入去book 下午茶時段,收到確認sms 之後,餐廳同事就提我記得1500 翻黎餐廳等叫我個預約號入座我1500hrs 就翻到去餐廳門口等同事安排我入座,今次同事安排左我地坐窗口位。 一set 下午茶就398 加一。成個set 性價比都好高,除左打卡able 之外d 野食都不過不失~下午茶set成個set 主要分左左鹹點同甜點連兩杯野飲飲品Duffy 熱朱古力Cookie Ann 烏龍芒芒甜點個人覺得甜點比鹹點遜色小小,但係d 甜點都好得意,都係Duffy and Friends 既主題Duffy榛子朱古力撻Shellie May紅桑子蛋糕CookieAnn 香橙泡芙及鬆餅士多啤梨棉花糖夾心餅Duffy 雜果沙律馬卡龍鹹點我覺得d 鹹點都好好味,相比起甜點來說。鮑魚蘑菇撻牛

成個set 主要分左左鹹點同甜點連兩杯野飲

Duffy 雜果沙律
馬卡龍

雜果沙律  +馬卡龍

鹹點

我覺得d 鹹點都好好味,相比起甜點來說。

鮑魚蘑菇撻

炸蝦膠魷魚酥  炸網紋南瓜春卷

蒲燒鰻魚配蘑菇包

三文魚蘆筍卷配包
蒲燒鰻魚配麵包    三文魚蘆筍卷配包

總括黎講,呢個set 真係好打卡able ,食物質素唔錯,係炎熱陽光猛烈既迪士尼的下午入冷氣房食個tea 係唔錯的選擇
2022-07-08
雜果沙律  +馬卡龍