2023-07-20
最近暑假,書展開鑼,就搵吓周圍有咩食。附近有一間 辦館Bistro LOF10,好快咁行到過去,喺演藝學院對面。佢個lunch Menu有咖喱,炸物,焗飯焗/長通粉/魚等等都好多樣化。另外佢嘅飲品都有拉花,可以期待一下。焗白汁雞肉長通粉出面嘅焗野通常會焗得好乾,但係佢表皮好香脆,層次豐富,下低係軟淋淋芝士,拉出嚟滿佈芝士絲,口感好好。佢嘅醬汁伴埋啦入面焗得啱啱好嘅長通粉,通常入面會好乾,不過佢都處理到入面保持濕潤,長通粉每一條都係一樣嘅質地,唔會有嗰種出面光入面濕嘅感覺。法式百里香烤春雞成隻雞啦整得好入味,同埋好均勻,佢嘅醬汁有少少黑椒味,佢嘅薯菜都整軟硬度啱啱好,新鮮,唔會覺得係擺咗好耐。鮮奶抹茶甜到啱啱好,都好滑,而且上面仲有佢哋餐廳嘅標誌,好有心思。巨峰提子梳打好Flesh個口感,加埋巨蜂提子嘅味道,夏天飲好正。唔會話太多梳打嘅感覺,佢用外賣杯再起方便你飲完拎走。
好快咁行到過去,喺演藝學院對面。
焗白汁雞肉長通粉
法式百里香烤春雞
鮮奶抹茶
甜到啱啱好,都好滑,而且上面仲有佢哋餐廳嘅標誌,好有心思。
巨峰提子梳打