2010-11-07 30 瀏覽
好耐無去過盛八晚飯,今日諗住替媽咪慶祝生日,所以打電話訂位,本來想訂8點,但佢話得9點!9點準時到達,待頭輪既客人離開後就好快到我入坐!第一時間覺得,點解6個大人坐張咁迫嫁!但..都算啦!開始點野食,食物都唔錯,仲保持住水準!但服務態度就真係接受唔到o羅!!我地叫左幾次都無人理,個個都係度扮'我睇你唔到!我睇你唔到'! 我不段揮手,但無一個服務員回應我!當時我見三個服務員同一時間處理一張!之後我叫到服務員,幫我清潔張,然後幫我拿個蛋糕出黎食,點知佢執淨一d杯,又唔抹!就無再跟進我個蛋糕!當時我媽咪已經好不滿,但我一心想算啦!比次機會佢地啦!點知等左10分鐘以上,都唔見有人理我地,我繼續揮手好耐,先有一個服務員理我,然後我話我叫左好耐送我個蛋糕過黎但等左耐都無黎到,點知果位哥哥,竟然成盒蛋糕拿個黎,當時我真係忍唔住,我話,我已經講左我會比切餅費($50-HKD),我想係度切蛋糕嫁!(因為我一入場就張個蛋糕交比帶位,佢仲同我講話要收切餅費,我話無問題),然後有位服務員送上之前叫既飲品,我地佢叫幫手收埋上幾隻杯碟,點知她那副臉孔話比我地全人知,點解要佢收呀!跟住再等5分鐘以上先有
但服務態度就真係接受唔到o羅!!

我不段揮手,但無一個服務員回應我!當時我見三個服務員同一時間處理一張!之後我叫到服務員,幫我清潔張,然後幫我拿個蛋糕出黎食,點知佢執淨一d杯,又唔抹!就無再跟進我個蛋糕!當時我媽咪已經好不滿,但我一心想算啦!比次機會佢地啦!點知等左10分鐘以上,都唔見有人理我地,我繼續揮手好耐,先有一個服務員理我,然後我話我叫左好耐送我個蛋糕過黎但等左耐都無黎到,點知果位哥哥,竟然成盒蛋糕拿個黎,當時我真係忍唔住,我話,我已經講左我會比切餅費($50-HKD),我想係度切蛋糕嫁!(因為我一入場就張個蛋糕交比帶位,佢仲同我講話要收切餅費,我話無問題),然後有位服務員送上之前叫既飲品,我地佢叫幫手收埋上幾隻杯碟,點知她那副臉孔話比我地全人知,點解要佢收呀!跟住再等5分鐘以上先有個服務員張蛋糕送上,我地影完相,叫佢比碟我地自己分啦!點知又等,等完送黎既係濕立立既碟,再加油淋淋既叉!咁既服務態度點可以收人50元切餅費呀?

2010-11-06
2 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日