2024-03-12 36 瀏覽
記憶裏便呢間日式餐廳經常排長龍的,一直都冇機會去試一試。剛好今天中午午餐時間經過發覺不用排隊之餘,入邊有很多空位已經感覺奇怪。😂橫掂未試過,就不如試一次啦。但真係只限一次下不為例。😅首先睇評價已經見到好多人話啲侍應態度差,結果其實都真係嘅,毫無笑容之餘,冇嚟反應,咁樣真係幾趕客。講返啲食物先啦,其實個餐牌嘅選擇都唔係太多,我叫咗一個厚切豬扒飯$138,冇包餐飲冇麵豉湯冇沙律冇甜品,淨係得一碗飯。仲要再加一。唔緊要,如果好食嘅話其實都係值得嘅。實在太可惜,可能日本人做嘅汁比較偏甜,所以整體感覺麻麻地。塊厚切豬扒,係真係幾厚嘅,但係外面層炸皮,可能冧咗個汁落去,已經完全唔會脆卜卜。朋友叫咗個蛋包飯,又係淋咗個勁甜嘅汁喺上邊,相對地個味道好鬼濃,唔鍾意食咁濃味嘅人,其實真係覺得麻麻地。或者個汁應該另上等客人自己調配份量可能會好啲。