2020-10-15 1199 瀏覽
本人是非常中意食蛋撻的, 不論牛油皮或者酥皮我都一樣咁愛, 事源返返下工特別想食, 就襯下午茶時間蛇到公司附近嘅麵包鋪搵一搵有冇新鮮出爐嘅蛋撻響灣仔比較光鮮又出名嘅蛋撻就多數指檀島或者新貴敏華, 檀島較貴, 不過佢嘅酥皮異常地厚及鬆脆, 不過比較多油, 但蛋撻都唔係健康食品所以應該唔係大問題; 敏華餐廳嘅蛋撻就比較普通, 佢嘅好處係經常有新鮮出爐, 而佢酥皮整到好似牛油皮咁, 不過佢嘅蛋白撻就更加好食, 不過就比較少有, 所以比較難買, 本人都係食過兩次咁大把對比下百事吉呢間老店就實惠好多, 而且係酥皮底, 不過今次撞正佢唔係出爐時間, 所以就冇咁脆口, 為左想整熱d 所以放左微波爐叮下, 但搞到蛋漿老哂, 所以下次都係等到新鮮出爐再買過
蛋撻
外賣自取