2018-04-12 158 瀏覽
去之前爬左唔少文,睇定有咩食,其中芝味炸彈,同烤雞都睇中左。去到地方都唔細,如果叫好多野食,枱可能唔太夠位。因為一早book左位,所以去到就有位,全晚都唔少人,但我地2個人都坐張4人枱,唔洗搭枱。有得燒野同打邊爐,見到旁邊唔少人食,油煙又唔算多。入正題,我地一共叫左3樣野食+一揸特飲最先黎既係荔枝特飲,一杯真係唔抵飲,兩個人既話會建議叫一揸。佢冇乜特別,唔太甜,食辣野之後飲好解辣。因為佢一上菜就主動幫我地撈好,我唔記得影相,唯有影張一pat既製成品。雖然賣相麻麻,不過味道唔錯,芝士味唔會太濃,佢好似有泡菜,對我黎講有d辣,但尚可接受。到重頭戲!呢個炸雞真係必點!!一上茶,個waiter就好仔細咁幫我地撈d芝士如雞,我地本身仲食緊個飯,點知男朋友忽然見到waiter遞舊雞過黎,未比男人serve過既男朋友,當頭受寵若驚,用個碗接住舊雞。淨係個service都已經值回票價!味道方面真係好出色佢既果醋同芝士出奇地夾,又唔會搶味,連唔食酸野既男朋友都話佢食到,仲想encore炸得脆唔老,超級推介最後一個上枱既係芝味炸彈,佢係煙肉包住蛋,最中心係芝士,賣相幾吸引。一切開,嘩!你睇下d芝士流哂出黎

去到地方都唔細,如果叫好多野食,枱可能唔太夠位。

有得燒野同打邊爐,見到旁邊唔少人食,油煙又唔算多。

入正題,我地一共叫左3樣野食+一揸特飲

粉紅珍珠

芝士熔岩蛋漿炒飯

芝士果醋醬烤雞

到重頭戲!

呢個炸雞真係必點!!

淨係個service都已經值回票價!

味道方面真係好出色
炸得脆唔老,超級推介

一切開,嘩!
你睇下d芝士流哂出黎,正!
我冇影到,佢中間既蛋仲要係流心蛋,有蛋漿會流出黎,三樣野夾埋一齊真係冇得輸。鐘意食蛋同芝士既我地,就算已經飽飽地,都堅持食哂佢!
呢道菜式都幾花時間去整,我地對佢既評價好好,唯一唔好既係可能會太漏。

成晚我地冇停過口,一直食食食,食到超飽!

好耐未試過食一餐飯係冇野彈,我下次一定會再試過其他野。如果有興趣既,不妨約多d朋友一齊去食,可以試多d唔同既菜式。
2018-02-14
慶祝紀念