2021-02-04
下午茶時般黎到, 純因為唔想食錦麗所以試下佢。 大概都有8成full, 都係單人黎多。叫左個生熟牛肉河,因為未食早餐所以叫大碗。見到佢個餐牌是其實都有d 擔心, 咁唔專一, 又有芋圓、又做蛋糕又waffle , 成間茶餐咁嘅? 但諗住試一次啦, 叫左碗大 (因為未食早餐。。。 點知真係錯, 唔應該咁放心。黎到,waiter 姐姐無俾筷子, 咁就唯有自己拎, 雖然全部都係用即棄餐具, 但即棄餐具唔係個個位都有,你隔得開d 客, 就係唔想有interaction 啦, 咁我又要問隔離位拎餐具, 你又唔俾埋我, 咁隔乜野離呢? 飲第一啖湯, 唉, 錯,無味嘅? 我仲要叫左大碗, 咁點食哂佢呢? 個熟牛,係牛腩, 唔係牛肉。。 比較硬, 同埋。。 都係係味。。。然後全程食野都聽到cashier 呀姐鬧人同用唔正嘅廣東話講野。。。 都幾影響印象。好浪費食物囉。。。 咁大碗粉, 仲要無醬料落, 個蒙粉汁都係淡都偏酸嘅, 幫唔到咩忙。。。 快快趣食完走, 唔會有下一次
叫左個生熟牛肉河,因為未食早餐所以叫大碗。
生熟牛肉河