2022-07-27
無意中發現的好味道。標注湯底無味精既車仔麵店。睇門面以為無咩特別,食完真係有種禾桿冚珍珠既感覺。😳💋北海道3. 6牛乳炒蛋蕃茄濃湯米線配海南切雞,得獎鹿兒島豬軟骨🍜米線淋滑,湯底濃郁,係真材實料既🍅蕃茄湯,有少少蕃茄肉,仲配左芽菜、豆苗和豆卜,口感豐富。尤其豆卜吸晒d湯汁,啖啖入口都係爆汁。牛乳煎蛋好香蛋味,估唔到佢咁滑,份量都好大。🐷豬軟骨好軟淋,好重膠質,醬香味都好濃郁,好入味,與蕃茄濃湯好夾。🐥海南雞酸甜開胃,皮脆肉滑,仲配搭左幾條醃白蘿蔔。不過我食個時有咖哩味,雞肉背面又真係黃黃地😳💋沙爹豚骨湯油麵配茶香豬紅,泰式香草豬柳,口水雞中翼🍜沙爹湯底香濃, 油麵爽口彈牙。沙爹配豬紅好夾。豬紅好嫩滑,茶味就唔多覺,但係好入味,唔會淡某某。🐷豬柳比較乾身鞋口,有香茅味。🐥口水雞翼,好多白芝麻同四川香料既汁浸住,但唔太入味,淡口,因為凍食,肉質唔太嫰滑。🍹是次叫夠3個餸,免費贈一杯凍/熱金柚茶。呢杯野飲一d都唔hea, 好濃郁,酸酸甜甜,好消暑,不過我覺得可以淡少許,有點過甜。另外仲有唔少特色飲品可叫。雖然價值比平常既傳統車仔麵貴,但呢間車仔麵店,配料和湯底都極多選擇,份量足,而且好多都係
💋沙爹豚骨湯油麵配茶香豬紅,泰式香草豬柳,口水雞中翼
🍜沙爹湯底香濃, 油麵
🐷豬柳比較乾身鞋口,有香茅味。
雖然價值比平常既傳統車仔麵貴,但呢間車仔麵店,配料和湯底都極多選擇,份量足,而且好多都係出邊無既自創款。每樣配料都有心機制作,款款唔同口味。睇番其他人既食評,發現食店既菜單時不時會更新,另外再見落單紙有不少標示為新產品既菜式,創意同新鮮感都足。另外店員服務態度都唔錯。
不過希望店舖清潔可以加強,另上的配菜碟邊都沾到醬汁,一掂到,成手油淋淋。 另外當日地上發現一隻小強🥶🥶🥶。不過食物出品是優質的。
推介指數:💋💋💋💋💋 (4.5/5)