2017-02-28 754 瀏覽
今日行過第三街,見門面寫住全無味精,即係對眼亮一亮,無味精喎,梗係要試一試。十二點左右到,唔使等位,直接有得入去坐。佢環境乾乾淨淨裝修到好似人哋拉麵鋪咁 ,一行行吧枱咁坐既。 入去坐低即刻睇下有menu先 , 真係全部寫住冇味精冇msg 架喎! 正!我同朋友叫咗兩款,一款係人氣之選, 另一款係自選嘅。 人氣之選湯底係喇沙湯底 ,配料包括有手撕雞,芝士,帆立貝,麵底係烏東溝粉絲, 呢個配搭幾特別 ,仲會送埋個嘢飲 。另外佢仲可以畀你揀多蔥定少蔥,芽菜芫茜一樣可以揀。 食得少既可以揀少麵等等 。喇沙湯底一啲都唔辣,椰奶味好重,我鍾意。 另一個我哋揀咗冬陰功湯底 ,同埋馬來西亞手工麵。配料就係手撕雞,星星魚蛋同埋八爪魚餅 。我哋一樣係揀咗多蔥多芽菜多芫茜 ,同埋揀左小辣。八爪魚餅好足料,咬落去有一粒粒八爪魚,第一次食禁足料嘅八爪魚餅。冬陰功湯底好惹味, 冇味精底下個湯好好飲 ,我最後將啲湯飲曬! 仲有嗌左碟油菜, 油菜就正正常常啦~呢度有樣幾特別,就係佢有紙圍巾提供畀客人,我哋問佢要咗兩張戴住食 ,咁就唔會將啲汁彈到成身都係啦 ,呢一點店主諗得幾細心! 總括嚟講,價錢合理,味道好,最重要冇味
十二點左右到,唔使等位,直接有得入去坐。

佢環境乾乾淨淨裝修到好似人哋拉麵鋪咁 ,一行行吧枱咁坐既。
我同朋友叫咗兩款,一款係人氣之選, 另一款係自選嘅。

喇沙湯底一啲都唔辣,椰奶味好重,我鍾意。
仲有嗌左碟油菜, 油菜就正正常常啦~
總括嚟講,價錢合理,味道好,最重要冇味精,會繼續嚟!
2017-02-28
  • 冬陰功