2020-11-16
間餐廳門面好搞笑, 係酒吧, 等外賣嘅時候同店主傾左陣偈, 原來佢哋係租咗酒吧入面嘅廚房做午市同晚市, 廚師係泰國人好後生嘅女仔湯底好好味, 因為掛住傾計放咗個湯一陣, 佢哋勁窩心, 煲返熱啲湯畀我廚師話泰國嘢好多都落味精, 但佢呢間就寧願慢慢煲夠八個鐘以上, 都唔落味精, 因為佢好鍾意見到啲客整個湯飲曬佢又話正宗嘅船面係好細碗, 但開左一個禮拜個個客都話唔夠食, 所以最後都變咗香港人size用泰國豬肉丸同金邊粉, 一般地方好少食到招牌生菜包真係好好味, 甜酸辣味有齊, 我本身唔食得辣, 辣度我ok, 佢話本身係整到好辣, 但發覺好多香港人都係食小辣, 所以寧願有客要求加辣佢先至加炸蝦餅 -我見佢自己喺廚房自己打緊個蝦餅, 佢話試咗幾間叫貨, 一啲都唔正宗, 所以寧願自己每日打, 正冬陰功佢剛剛煲起, 啲味都係好正, 唔似出面啲好稀好多水重點係價錢一啲都唔貴, 我試曬咁多嘢都係一百蚊左右
用泰國豬肉丸同金邊粉, 一般地方好少食到
冬陰功佢剛剛煲起, 啲味都係好正, 唔似出面啲好稀好多水
重點係價錢一啲都唔貴, 我試曬咁多嘢都係一百蚊左右
題外話/補充資料:
因為佢哋淨係租咗個廚房, 所以冇得堂食只係有外賣