2021-04-26 1643 瀏覽
檸辣雲吞雲吞係佢地店嘅招牌,老板娘話係自家製,有兩款口味,包括韭菜同埋椰菜豬肉。佢地餐牌上面如果係雲吞做主角嘅食物就可以揀味道,如果係麵食 另加錢加雲吞就只可以兩溝。我兩種味道都試過,比個人比較喜歡椰菜豬肉味。雲吞size 大隻,真就咁叫雲吞都飽,我加左個麵就太full。我覺得椰菜豬肉比例可以調整下,宜家豬肉比椰菜多,變左椰菜口感唔夠。第一次食檸辣,味道係酸酸味嘅醋辣味,幾開胃。配菜有青瓜。整體味道唔錯。我另外加左碟菜同埋雲耳,不過不失。湯佢地啲湯麵係用煲出黎嘅蘿蔔湯/其他湯做湯底。老闆娘見下午茶時段無乜客人,所以送左碗比我飲。本身諗住會係例湯味,一味真係好驚喜!!係好清甜嘅湯,一飲就知無落味精,係真材實料煲出黎。飲品佢地有2種招牌特飲,我揀左烏梅山楂洛神花茶。有少少苦苦地,我估係啲烏梅味,好解膩。最後,我建議想食得健康嘅人真係可以幫襯呢間!
檸辣雲吞

飲品
好解膩。
最後,我建議想食得健康嘅人真係可以幫襯呢間!
  • 椰菜豬肉雲吞