餐廳: 添記麵皇
資訊:

2019-09-06 412 瀏覽
今日走去享和街,成日聽朋友推介要去添記食豬扒米線。今日中午一點多去到,見到內裡滿座,好彩等5分鐘左右就有位坐。第一次黎到,緊係睇下有乜推介,自己就叫左碗豬扒米線 (見餐牌上寫了 “必食” 二字),而友人見到以下張圖就叫了碗黃沙豬潤米線。見到張圖都好吸引。但未知是否圖片只供參考,友人碗米線上枱如下:豬潤得5片,另位伙記上枱時仲要飛碗,令到碗湯飛左部份到枱上而我碗豬扒米線上枱啦,先睇下賣相先,都不錯豬扒炸左後不會乾身,有肉汗,都不錯。而個湯底寫明正宗日式豬骨湯底(無味精),但試落後無豬骨味,似清湯多D🤦🏻‍♂️。我同友人食完都覺得好奇,大家都勁口渴,明明寫住湯底無味精,但點解會咁口渴呢?咁就不得而知🤔
今日走去享和街,成日聽朋友推介要去添記食豬扒米線。

豬潤得5片
,另位伙記上枱時仲要飛碗,令到碗湯飛左部份到枱上

而我碗豬扒米線上枱啦,先睇下賣相先,都不錯

豬扒炸左後不會乾身,有肉汗,都不錯。
咁就不得而知🤔
2019-09-06
5 分鐘 (堂食)