2018-07-31
第一次食,經過見到有牛肉餅,諗起好耐無食過九龍城某餐廳牛肉餅,加上餐廳外貌ok,就入內試試。我點了三絲涼麵同豬肉餅;三絲涼麵㨂咗酸辣少辣幼麵。一食就知中伏!to be fair 佢麵條係好味,好彈牙,但個麵啲配料同醬,係完。全。無。味,酸辣無酸味亦無辣味,三絲不斷出水,個醬似係麻醬,唔係酸辣味,我落咗兩圈豉油同辣醬,唔得,佢都係無味,連枱個樽辣醬都無乜味,我有刻懷疑係咪自己味覺有問題?豬肉餅嚟到,佢係酥餅包洋蔥豬肉餡,個餅係凍,唔熱,好乾身,咬落去個酥餅皮係有少少白色,即係少少唔熟。個餡啲豬肉係少少肉粒feel, 係一啲汁都無,成個好乾不特止,仲要「無味」,又係無味。超後悔係食肆林立的佐敦㨂咗依間嘢,仲要盛惠$61,依個價食下午茶,係好多選擇,真係無下次,廚師同店員,如果你地睇到依個食評,拜託自己食下,評評到底係我味覺有問題、定廚師味覺有問題?好浪費咁彈牙嘅麵條,主角正,你都要有味道去襯托啲麵條先得㗎嘛?!
一食就知中伏!
三絲涼麵、豬肉餅