2018-09-03 364 瀏覽
🍈無咁易餓瓜-星期五食咩好?一行到九如坊,你就會見到呢間越南餐廳. 佢度門係一塊未修完木板(瓜嫂出入好小心,好驚整爛🤭😂)平時午餐都排滿曬人. 店舖裝修比特別-工業風又有點仿西人眼中街邊越南小店 Bun Thai 湯底用豬骨煮,湯的甜味來致豬骨同羅望子. 微微酸就有點似Tom Yam (香料方面都用有南薑、香矛、切碎青檸葉係煮Tom Yam 湯 必備材料)而且飲完唔口乾😍. 配菜好豐富-有3隻已除殻中型蝦、豬肉丸、魷魚圈、牛肉同大量黃金蒜. 中型蝦🦐-無咩味但餐廳好細心-已剝殼剩下頭同尾,大概係知各位相機食先又覺得殼麻煩. 👍🏻豬肉丸- 好味👍🏻圖中兩片青色蔬菜👍🏻- 睇落似青瓜,但有點綿又爽質感,索左啲湯好好味😍 不過有無人可以話比我知係咩黎架? 其餘: 米線煮過左龍、牛肉質素差、黃金蔥蒜唔夠脆、魷魚無味... 瓜嫂覺得質素下降了但98蚊咁多配菜,性價不太差. 經過可試一試.🏆Rating: 7/10💲98。+10%
🍈無咁易餓瓜-星期五食咩好?
Bun Thai
豬肉丸- 好味👍🏻