2015-04-29 1243 瀏覽
長洲之旅,班馬騮行完張保仔洞,承諾挑戰成功就獎食甜品,呢間朋友食過,而且回程又最近,所以就行去,地方係村屋地下,我哋人多,本來要分開坐,有對食客好好人,讓座比我哋,最後可以一齊坐,一張長枱,地方光猛乾淨,要讚店內廁所非常乾淨牆上同有圖片餐牌,店員又好親切介紹!甜品款式多,中西都有!而且價錢比我預計便宜!大家都揀到心水甜品!食物好快上!芒果糯米糍:我同肥髀分享,外面用紙包好,好易拆開,皮薄煙韌,入面無忌廉,一大塊酸甜芒果肉!好清新!香芒雪榚奶凍:肥髀食,雪榚牛記,味道正常,芒果肉酸甜,底層奶凍味道正常,不過唔太滑!香芒湯丸黑糯米:我後來見朋友個香芒湯丸好特別,所以再叫一碗甜品,香芒湯丸外皮透明,水晶皮厚但唔會韌,好易咬開,入面芒果肉酸甜,好特別,黑糯米煙韌,份量足料!椰汁唔會好甜!好味!話說大家都好喜歡個糯米糍,想外賣又唔想攞住盒甜唔四圍走,又驚變壞,店家好好話可以存住在店內,最遲晚上7點前取,大家好開心咁落單,行完長洲先去攞!好窩心!
芒果糯米糍
芒果餡