2015-07-12 1274 瀏覽
母親節嗰日食完大餐後,全家都已經飽到震點知阿妹仲話男友已經買左旦糕雖然好飽好飽好飽,但買左唔同唔食咩?!咁照食囉,既然係賀母親節既話嘩~~~~ 粉紅色花瓣型既白朱古力,真係砌到個旦糕花一樣咁靚賞心悅目!!!面頭既士多啤梨又甜,仲有啲金“薄“係面,更顯高貴!雖然係好靚,講真,晚飯食到想死,飽到暈,唸住象徵式係咁二食少少嫁炸!旦糕一分為四,全家一人一舊,入面有好清香既茉莉茶味,好香,啲cheese又滑又light,杏味淡淡的,完全唔會苦或有怪味,連唔鐘意食杏味ya既阿妹都話接受到!成個旦糕一食就知食得出係一分錢一分貸,用啲貴料靚ya所製,記憶中索價400左右!但真係好值得,因為食完件cake,1%都竟然唔覺飽、唔會漏、唔顯濟名符其實係:好味,但好似食左陣風咁清新!!!貴ya真係唔同啲!!I just love it!!後黎,成日都忍唔住同身邊既朋友同同事介紹呢款cake,其中一個同事見我啲相,話個旦糕好靚,忍唔住放lunch唸住去訂黎做自己既生日旦糕,點知店員話個cake原來係母親節限定喎吓?咁陰公?!同事失望咁同我講!!!我又估唔到喎,咁好食咁優質既旦糕,竟然唔係成日買到?仲要等母親節?
母親節嗰日食完大餐後,全家都已經飽到震
點知阿妹仲話男友已經買左旦糕

賞心悅目!!!

面頭既士多啤梨又甜,仲有啲金“薄“係面,更顯高貴!

吓?咁陰公?!同事失望咁同我講!!!

我又估唔到喎,咁好食咁優質既旦糕,竟然唔係成日買到?仲要等母親節??

噢! 咁想食只好明年請早,但唔知下年會唔會出其他新款,無左嫁??
外賣自取
慶祝紀念