2022-04-15 149 瀏覽
芫荽控見到有新開嘅芫荽拉麵梗係要第一時間去試,點知一試中伏首先佢主打芫荽濃湯,但一啲都唔濃,打碎啲芫荽撈落啲鹽水到攞個色就當係濃湯,仲淡過平時打邊爐啲芫荽湯,麻煩認真煲返個湯出來先話自己係整拉麵。個所謂拉麵,係港式鹼水麵,好似某品牌過年送禮個啲,唔係話要求手打麵,但用返啲高質小小嘅麵得唔得。食第一啖就有鹼水味,已經無心情食落去。食材方面,有三舊叉燒,但size係比標準日式叉燒細,佢三舊先等如人地一舊,味道稍淡,可接受。有條急凍蟹鉗,預期中嘅雪味,但唔知點解要配落芫茜到,一啲都唔夾。有隻紫色糖心蛋,純粹係染色無其他味(應該?),全個麵最正常,算好食。仲有一大抽生芫茜放上面,正常,份量都足夠。個麵整體比人感覺係求其煮,為咗迎合消費者口味整個芫茜拉麵出來,但睇個湯就已經feel到完全無心整,為做而做,點解仲可以過到關拎出來比人食。98蚊真係完全唔值,如果繼續係咁嘅態度就祝佢好運了Btw服務態度係okay
芫荽控見到有新開嘅芫荽拉麵梗係要第一時間去試,點知一試中伏

Btw服務態度係okay
2022-04-15