2021-08-04 333 瀏覽
今次係第一次食依間刨冰🍧店,好多朋友仔都大推,估唔到真係出乎意料地好好食! 就算要再排好耐隊流曬汗💦,都依然覺得好值得再去食呀😆!🍧 抹茶忌廉焦糖味 配白玉 (價錢: $100)評分: 5/5刨冰抹茶醬份量比例調較得非常好,食到底依然有抹茶醬❤️。 抹茶味幾突出,第一啖就食到好香醇、帶少許苦澀甘香既抹茶味🍵,而且入口即溶,好似真係飲緊抹茶咁,非常解渴👍🏻。好多時食刨冰🍧會覺得凍到要系口入面醞釀一陣先吞到,但依度既刨冰口感細滑,相當容易入口,食完之後即刻透心涼,幸福感滿瀉🥰。此外,裏面仲焦糖同餅乾碎,令食冰口感即時提升🚀️。 而白玉口感煙靭,大家可以選擇唔加或者加錢選配其他配料都得嫁🤩。🌟 今次去左中環店,離地鐵站有少少遠,但都好值得去食👍🏻。🌟 記得蓋印花卡儲印花呀!————————————————————————🐷 整體食物: 5/5🐷 環境:4.5/5🐷 可達度: 3.9/5

🍧 抹茶忌廉焦糖味 配白玉 (價錢: $100)
評分: 5/5

抹茶忌廉焦糖味 配白玉

🌟 今次去左中環店,離地鐵站有少少遠,但都好值得去食👍🏻。

🌟 記得蓋印花卡儲印花呀!

————————————————————————

🐷 整體食物: 5/5